Maarit ja Aaro Seppänen Kiikankuja 431
32440 Alastaro
e-mail:
metsosuon15@gmail.com

Päivitetty: 04.12: L-pentue

                                            Pentuinfo

                                                            

                                                             Pennun liikunta

                                                            Pennun ruokinta

Pennunhinta 1160€, josta palautetaan: 1. 60€ kun osallistuu Junkkariin, 2. palautetaan 100€ kun lonkat ja   kyynäreet  kuvattu ja kuvaustulokset näkyy koiranetissä. 

                                                      

Alla yhteenveto tärkeimmistä huomioitavista asioista Metsosuon kennelin pennusta kiinnostuneelle:

 

Ennen pennun varausta:
Jos olet kiinnostunut Metsosuon Saksanseisoja-pennusta, lue alla oleva teksti ajatuksella. Olemme koonneet siihen asioita, jotka itse koemme ja näemme tärkeiksi!

Koiranpennut tekevät tarpeitaan sisälle, valvottavat ja tekevät pahojaan, kestääkö hermosi sotkua, ulinaa ja aikaisia ylösnousuja? Koiran pito käy myös kukkarolle, ruoka, rokotukset ja hoito maksaa, Koirasi voi myös sairastua ja kukkarosi kevenee äkkiä useilla sadoilla euroilla. Mieti vielä kerran oletko valmis uhraamaan aikaa ja vaivaa jopa kymmeneksi vuodeksi eteenpäin!

Mieti ensin millaiseen käyttötarkoitukseen haluat koiran.
Tutustu rotuun, Lyhytkarvainen saksanseisoja on vilkas, energinen, riistaviettinen ja kookas koira, joten peruskoulutus on tärkeää. Lyhytkarvainen Saksanseisoja on metsästyskoirarotu ja tietty aktiivisuus on sille ominaista.  Metsästyskauden ulkopuolellakin energinen ja  tarmokas saksanseisoja tarvitsee riittävästi liikuntaa päivittäin, minkä lisäksi aivotyöskentelyä.  Tylsistyessään, varsinkin nuori energinen saksanseisoja keksii itse itselleen tekemistä, yleensä tihutöitä. Päivän yksin ollessaan se saattaa saada aikaan suurtakin vahinkoa. Sijaistoimintoina voi myös  esiintyä muita käytöshäiriöitä kuten eroahdistusta, mikä varsinkin kerrostalo- ja rivitaloasunnossa ei  ole todellakaan toivottavaa, sillä naapurit tuskin jaksavat kovin kauan kuunnella raastavasti ulvovaa tai haukkuvaa ystävääsi. Myös koiran sosiaalistaminen on tärkeää tulevan yhteiskuntakelpoisuuden sekä turvallisen metsästyksen takaamiseksi.

Myymme pennut vain metsästäviin ja esille tuoviin koteihin. Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään yhtä näyttely ja yhtä KAER-koe käyntiä. Näin saamme tietoa myös metsästysominaisuuksista ja rakenteesta joka on tärkeää rodunkin kannalta jatkojalostuksen suhteen. Tutustu rodun terveystilanteeseen ja perinnöllisiin sairauksiin. Hyviä tietolähteitä ovat mm. Saksanseisojakerhon Internet-sivut. Jos sinulla on kysyttävää yhdistelmästä, mistä haluaisit pennun, käänny Saksanseisojakerhon jalostusneuvojien ja pentuvälittäjän puoleen. Heiltä löytyy asiantuntijuus ja todellista tietoa eri yhdistelmistä. Mieti myös haluatko uroksen vai nartun.

Jokainen pentu on yksilö ja saa geeninsä useista sukutaulussaan esiintyvistä saksanseisojista. Jokainen rotu kantaa geeneissään juuri rodulle ominaisia sairauksia ja vikoja. Vaikka olemme tehneet yhdistelmät parhaan tietomme ja taitomme mukaan, koskaan ei voi tietää tuleeko pennulle sairauksia vai ei, tämä täytyy ymmärtää. Kukaan kasvattaja ei voi taata tervettä pentua! Valitettavasti kaikki sairaudet ovat mahdollisia taustojen selvittelystä huolimatta! Kasvattajan on huolehdittava rodun geneettisestä monimuotoisuudesta säilyttääkseen sen elinkelpoisena, mutta jokainen uusi koira on myös riski uudenlaisille ongelmille haluttujen ominaisuuksien lisäksi. Kasvatus on tältä osin todella haastavaa ja vaikeaa työtä!

Tutustu myös Kennelliiton ylläpitämään KoiraNet-tietokantaan, sieltä löytyy kaikki viralliset terveys- ja tulostiedot jokaiselle Suomessa rekisteröidylle koiralle. Varsinkin pennun vanhempien ja näiden sisarusten sekä vanhempien mahdollisten aiempien pentueiden tuloksilla on merkitystä tulevan pennun kannalta.

Pennun varaaminen
Otathan yhteyttä puhelimitse,sähköpostin kautta tai: "Ota yhteyttä"-lomakkeella.  Emme ota varauksia pelkän sähköpostin kautta, mutta voit säköpostitse ja ota yhteyttä-lomakkeella kysellä yhdistelmästä, ja vastausviestissä jonka lähetämme; voimme sopia ajasta, milloin voit soittaa. Olet tutkinut tietokantaa, emän ja isän tietoja ja ollut kenties yhteydessä Saksanseisojakerhon pentuvälittäjään ja jalostusneuvojiin ja päätynyt ratkaisuun ottaa pentu meiltä. Varausmaksu, 1/4 pennunhinnasta maksetaan viikon sisällä, kun ultraus on emälle suoritettu ja emä todettu tiineeksi. Kun varausraha on maksettu, varaus on sitova. Siinä tapauksessa jos toivottua sukupuolta olevaa pentua ei synny, palautamme varausmaksun. Jos kuitenkin haluamaasi sukupuolta oleva pentu syntyy ja perut kaupan varausmaksun jälkeen, varausmaksua ei palauteta.  Katsomaan pentuja voi tulla, kun ne ovat  viisi viikkkoa vanhoja. Järjestämme tällöin ensimmäisen tapaamisen, jolloin kaikki pennunottajat voivat tulla katsomaan pentua ja silloin yhdessä valitsemme jokaiselle oman pennun. Viisi viikkoa olemme kuitenkin rauhoittaneet emolle toipumisajaksi. Emme myy pentua pelkkien puhelujen tai sähköpostitiedustelujen perusteella. Edellytämme, että tuleva pennunomistaja käy ainakin yhden kerran katsomassa pentua ennen pennun luovutusta. Kun perhe on tullut katsomaan pentua, olemme vielä jutelleet ja tutustuneet toisiimme enemmän. Laita mieleesi tulleet kysymykset paperille, etteivät ne jää kysymättä pentua katsomaan tullessasi. Toivomme, että kasvattiemme lonkat, kyynäreet ja selkä kuvataan, niinpä Metsosuon pennut myydään tietyllä ostohinnalla, josta osa palautuu takaisin ostajalle luustokuvauksen tapahduttua. Luustokuvaukset suosittelemme tehtävän, kun koira vähintään kaksi vuotias. 

Pennun luovutus
Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkistamina, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina. Mikäli pennunostaja ei jo aikaisemmin ole jäsen Saksanseisojakerhossa, liitämme hänet jäseneksi hänen niin halutessaan, maksamme ensimmäisen vuoden jäsenmaksun pennunottajalle, joka ei ole vielä jäsen.

Luovutuksen jälkeen
Toivomme, että pennunostajat pitävät yhteyttä myös luovutuksen jälkeen. Meille voi soittaa (tai laittaa sähköpostia) milloin vaan, yritämme auttaa ja neuvoa parhaamme mukaan. Ja on mukavaa kuulla kasvateista, vaikkei mitään isompaa kysyttävää olisikaan. Jos kasvattimme joutuu jostakin syystä vaihtamaan kotia, haluaisimme ehdottomasti tietää asiasta ja mahdollisesti auttaa uuden kodin löytymisessä.

Suosittelemme ehdottomasti pennun vakuuttamista. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturman hoidon. Kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen pennun kotiin saamista oman vakuutusyhtiön koiravakuutusehdot (hinta, omavastuu, kattavuus, ikärajoitukset, vakuutuksen karenssiaika yms.). Olisi hyvä jos vakuutusturva olisi olemassa jo siinä vaiheessa kun pentu muuttaa uuteen kotiinsa.

Peruskoulutuksiin kannattaa ja jopa tulisi mennä heti, kun pennun rokotukset ovat kunnossa. Järjestämme 1-3 pentupäivää, jos kiinnostusta on, useampiakin.

Kasvattajina olemme tukenasi niin myötä- kuin vastamäessä.

copy: MK&PH