Maarit ja Aaro Seppänen Kiikankuja 431
32440 Alastaro
e-mail:
metsosuon15@gmail.com

Päivitetty: 04.12: L-pentue

Meistä/ About us    

Kasvatamme pienimuotoisesti tällä hetkellä lyhytkarvaisia saksanseisojia, rotu kuuluu FCI-7 ryhmään, kanakoirat: alaryhmä 1, mannermaiset kanakoirat. Lyhytkarvainen saksanseisoja on monipuolinen ja monikäyttöinen metsästyskoira. Tavoitteenamme on kasvattaa rotutyypillisiä ja riistaverisiä metsästyskoiria, jotka ovat myös mukavia ja hyväluonteisia kotikoiria, jotka soveltuvat myös mainiosti lapsiperheisiin. Käytämme jalostukseen vain narttuja, jotka täyttävät Saksanseisojan jalostusrekisteri vaatimukset. Pentuetta suunniteltaessa on luonne tärkein asia mielestämme. Sen jälkeen tulee  rodunomainen rakenne ja riistaverisyys. Kasvatamme metsästyskoiria, emme veto/agility yms. koiria. Ne ovat hyvä lisäharrastus, mutta emme myy pentuja pelkästään näihin harrastuksiin. Jostain muusta rodusta löytyy parempi harrastuskaveri näihin lajeihin. Saksanseisoja on  monipuolinen METSÄSTYSKOIRA, jollaisena osaltamme haluamme myös rodun säilyvän.

Kasvatustyömme perustuu avoimuuteen kasvattiemme ja omien koirien suhteen. Ilmoittamme jalostustoimikuntaan kasvateissamme ja omissa koirissamme tietoon tulleet hammaspuutokset, leikkaukset ym, "viat". Vain avoimmuus vie rotua eteenpäin.

Sivuillamme on tarinaa ja tuokiokuvia koiristamme. Asumme omakotitalossa Alastarolla ja koiramme ovat osa perhettämme. Aaro harrastaa metsästystä ja käymme koiriemme kanssa KAER-kokeissa ja näyttelyissä. Ensisijaisesti tavoitteemme on kasvattaa metsästyskoiria, mutta koiranäyttelyt on mielestämme hyvä lisä tähän harrastukseen, joten myös niissä käymme jonkin verran niin Suomessa kuin ulkomailla.

Järjestämme myös kasvateillemme koulutuspäiviä ja haluamme olla tukena ja seurata kasvattien elämää myös sen jälkeen kun pennut siirtyvät uusiin koteihinsa. Toivomme myös, että kasvattejamme tuodaan esille KAER-kokeissa ja näyttelyissä. On tärkeää saada tietoa myös näiltä osa-alueilta jatkoa ajatellen.

"Anatomian ollessa kunnosssa, koira on rakenteeltaan terve ja kaunis. Tämä ei ole tavoiteltavaa jalostuksessa vain näyttelyitä varten, vaan kyse on myös koiran hyvinvoinnista. Tämän lisäksi muista vaalia terveyttä ja tasapainoa"     

naytelmia_kotarit.jpg        hirta_minsk.jpg

                               

 At present we breed (in small scale) German Short-Haired pointing dogs, the breed belongs to the FCI-7 group, Pointing Dogs: Section 1, Continental Pointing Dogs.

German Short-Haired Pointer is a diverse and multi-purpose hunting dog. Our goal is to breed typical GSP and good hunting dogs, which are also nice at home and good natured so they are perfectly suitable for families with children too.
When planning litters the most important thing for us is that the parents are good of nature. Second and third are the hunting abilities and racial typicality. Structure (according to the breed standard) is also important for hunting dogs, it means they are long lasting working dogs, built as ment to be!
At our website you will find stories and snapshots of our dogs. We live in a single-family house at Alastaro and our dogs are part of our family’s daily life.

Aaro is the hunter and we take part in KAER-trials (field trial test) and also take our dogs to shows. The primary goal for us is to breed hunting dogs, dog shows are a good addition to this breeding hobby,
which means that we sometimes go abroad for shows too.
We also organize training days for our puppies and we want to support and monitor the lives of our Metsosuon-GSP’s in the future after puppies leave home.    

                               about_us_3.jpg                               

                    elli_ja_metso_2.jpg

 

                                              hirtan_varikset1.jpg